MVV laat derbyzege in slotfase glippen

MVV leek lang op weg naar een zege tegen rivaal Roda JC. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd kwam de ploeg uit Kerkrade toch nog op gelijke hoogte: 1-1.

Zonder uitsupporters in het stadion, als gevolg van wangedrag in eerdere edities, begon MVV voor 6500 eigen fans zondag goed aan het duel tegen Roda. Al snel werd dat beloond met de openingstreffer: Steuckers werd alleen voor doelman Nicolas vrijgespeeld en kon de bal langs deze keeper raak prikken: 1-0.

MVV overrompelde in die eerste helft Roda in meerdere periodes en kreeg kansen op een tweede treffer. Kostons kreeg de grootste: hij gleed een voorzet van Blummel naast. Roda leek tandenloos, al glipten enkele voorzetten van rechts enkele malen maar ternauwernood langs het doel.

Na de pauze had Roda veel de bal en zocht de ploeg naar een opening in de hechte MVV-organisatie, die op eigen helft terugzakte. Op de counter probeerde MVV de score te verdubbelen. Enkele kansen werden echter klungelig om zeep geholpen. Kostons en Remans zagen een inzet geblokt worden en Blummel kwam kracht te kort om van dichtbij de bal langs de keeper te plaatsen. En hoewel Roda geen kans kreeg, hing een Kerkraadse tegentreffer toch in de lucht; MVV werd, mede door vermoeidheid, steeds meer naar achteren gedrukt. En die goal kwam dan uiteindelijk toch nog. Postema wipte de bal over MVV-goalie Matthys heen in de 90ste minuut: 1-1. En hoewel vlak na die goal Van Bommel op het laatste moment de toegang naar de goal werd gedwarsboomd, mocht MVV blij zijn dat het eindsignaal snel volgde. Roda ging namelijk nog op zoek naar de zege en was daar diep in blessuretijd nog één keer akelig dichtbij. Na een rommelige situatie voor het doel gooide Dzepar zich voor een schot van dichtbij, anders was de derby volledig gekanteld geweest in de eindfase.

Net als tegen Heracles, waar MVV ook lang tegen voor stond, duurt ook dit duel iets te lang voor MVV, dat zich al met al keurig door de eerste vijf duels heeft heengeslagen met acht punten als resultaat. Dat mag een daverende verrassing heten, aangezien vier van de vijf tegenstanders geacht worden in de top van de Keuken Kampioen Divisie te kunnen spelen. Ondanks dat, was de teleurstelling bij de spelers wel zichtbaar. Een derbyzege tegen Roda was al enkele jaren niet meer zo dichtbij.

Foto's: Laurens Bouvrie