MVV koploper derde periode na ‘walk-over’ tegen nummer laatst

MVV heeft het eigen publiek vrijdagavond vermaakt tegen een onthutsend zwak Telstar. Door de uiteindelijke 6-1 overwinning is MVV de nieuwe koploper van de derde periode, waardoor de ploeg volop meedoet om het halen van de play-offs.

MVV kon niet beter beginnen dan het vrijdagavond deed. Nog geen minuut stond op de klok toen Ferre Slegers profiteerde met een droge schuiver van slecht verdedigen van Telstar: 1-0. Niet veel later kon de Geusselt weer juichen. Een vrije trap van Bryan Smeets werd door iedereen gemist, alleen Özgur Aktas was voor het doel attent: 2-0.

Speldenprikjes Telstar
MVV had Telstar op dat moment waar het de hekkensluiter wilde hebben en liet het initiatief aan de bezoekers. Alleen een vrije trap (op het dak van het doel) en een vurige volley (in de handen van MVV-keeper Matthys), beide van Tom Overtoom, zorgden voor Noord-Hollands gevaar in de eerste helft. Voor de rest blonk Telstar vooral uit in het bevestigen van waarom ze op de laatste plaats staan.

Grote kansen
MVV had met gemak kunnen uitlopen naar een monsterscore voor rust, maar was in de afwerking vaak nog slordig. Livramento, die na wederom een verdedigingsblunder van Telstar alleen richting doelman kon, werkte bijzonder zwak af en mikte naast. Later die helft schoot hij nog een keer op de lat en ook Smeets was met een prachtige boogbal (net naast) dicht bij de 3-0. Die kwam er nog wel voor rust. Prachtig combinatiespel tussen Smeets, aanvoerder Souren en uiteindelijk Remans leverden een simpele intikker op voor laatstgenoemde.

Honger
De Maastrichtse honger was na rust nog niet gestild. Wéér kreeg Livramento een droomkans en ging alleen richting keeper. Dit keer was die doelman, Ronald Koeman (de zoon van), de sta in de weg. Die Koeman werd overigens de hele wedstrijd uitgefloten, want hij was er na een harde overtreding op voormalig spits Kostons vorig jaar verantwoordelijk voor dat laatstgenoemde de play-offs miste.

Eigen goal
Even leek het nog iets van spannend te worden. De eerste bal op het doel van Romain Matthys na rust viel na 77 minuten pardoes binnen. Het afstandsschot kwam van El Kachati. Lang duurde die onzekerheid niet. Vier minuten later was het alweer 4-1. Uit een hoekschop ging de bal via een carambole en het lijf van uitgerekend Koeman in eigen doel. Het publiek had haar zin na een wedstrijd vol treiteren aan het adres van de sluitpost.

Bryan Smeets
De toegift was voor Bryan Smeets. De regisseur kon de bal vijf minuten voor tijd eenvoudig binnenlopen op aangeven van nieuwkomer Mmaee. Vlak voor het einde werkte Smeets uit een penalty ook nog de 6-1 binnen.

Play-offs
Door de indrukwekkende zege is MVV opeens de koploper van de derde periode. Als die uiteindelijk gewonnen wordt, plaatst het zich voor de nacompetitie. Maar dat kan ook nog altijd via de reguliere stand. MVV is na vrijdag namelijk tiende en dus weer terug in het linkerrijtje. Iets wat toch lang niet voor mogelijk werd gehouden dit seizoen.