MVV geeft niet thuis tegen NAC en verliest ruim: 1-4

MVV heeft zich zondag tegen NAC wel heel makkelijk de kaas van het brood laten eten. Doelpunten werden kinderlijk eenvoudig weggegeven, waardoor MVV met 1-4 verloor.

MVV kon niet zwakker aan het duel beginnen tegen NAC, dat op dat moment drie punten meer had in de stand. Een waarschuwing kwam er al van Leemans in de eerste minuut (schot voorlangs), na vier minuten was het wel raak. Verdediger Van den Bergh kopte bij de tweede paal binnen. Zeven minuten later verdubbelde de ploeg uit Breda die voorsprong. Janosek kon een rebound vrij voor het doel binnenlopen: 0-2.

Terug in de wedstrijd
Tussen die twee Brabantse goals in had MVV eigenlijk zelf het net moeten vinden. Bryan Smeets kreeg een bal op zeven meter voor het doel langs de verkeerde kant van de paal. Die andere routinier vond wel het net. Leroy Labylle wilde met een voorzet een teamgenoot bereiken, maar deze inzet werd door iedereen gemist, waarna de bal in het doel plofte: 1-2. MVV verdiende daarna de gelijkmaker, maar het ontbrak daarin aan geluk. Een schot van Souren ging net naast, een voorzet van Smeets werd uit de doelmond weggehaald.

Zwak ingrijpen
En net toen de Geusselt zich had verzoend met een kleine achterstand bij rust, sloeg NAC nog een keer toe. Nadat Labylle de bal volledig miste in een poging deze weg te rossen, kreeg Omgba een niet te missen kans op een meter of vijf: 1-3. Na de pauze was het direct weer raak. Illustratief voor hoe zwak MVV zondag voor de dag kwam, kon Leemans langs vier man lopen alsof ze er niet stonden en dan ook nog afronden: 1-4. Het gooide de wedstrijd in het slot: NAC vond het wel welletjes en MVV speelde niks fatsoenlijks bij elkaar.