MVV geeft galavoorstelling en verslaat Helmond

MVV heeft de eigen fans vrijdagavond op een voetbalshow getrakteerd. De Sterrendragers lieten laagvlieger Helmond Sport compleet kansloos: 4-0.

Ruim zevenduizend mensen vonden hun weg vrijdag naar de Geusselt. Steeds meer Maastrichtenaren willen getuige zijn van het succes dat MVV momenteel beleeft, na jaren van ellende.

En ook dit thuisduel stelde MVV niet teleur. Met aantrekkelijk combinatiespel voetbalde MVV twee levensgrote kansen bij elkaar. Blummel en Steuckers kregen vrije schietkansen, maar vonden Helmond-doelman en ex-MVV’er Mike Havekotte op hun weg. Helmond Sport, dat veel grote namen aantrok deze zomer maar slechts 19de staat, was via spits Martijn Kaars dicht bij de openingsgoal. Hij raakte de kruising uit een lastige hoek.

MVV opende halverwege de eerste helft de score. Ruben van Bommel, mikte via een Helmond-been de bal achter Havekotte. De jongeling maakte indruk vrijdagavond, want vlak voor rust snelde hij met een indrukwekkende rush Van Vlerken eruit, om de bal panklaar te leggen voor Souren: 2-0.

Na de pauze duurde het niet lang voordat ‘Glorie Glorie MVV’ke’ weer klonk. Kostons kreeg de bal van dichtbij niet in het doel, maar in een poging deze weg te werken schoot Lorentzen in eigen doel: 3-0. Wedstrijd beslist. MVV spaarde daarna de krachten en zorgde vlak voor het einde nog voor een toegift. En die kwam wederom op naam van een Helmond-speler. Van der Meer wilde de bal op zijn keeper terugspelen, maar die had zijn doel al verlaten, waardoor deze wederom in eigen goal rolde.

Even leek die 4-0 zege voor de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te zorgen. Omdat concurrent Heracles echter in blessuretijd alsnog bij Willem ll won, moet MVV het voorlopig met een tweede plaats doen. Maar dat is niet eens een smetje te noemen. Want dat MVV won is een prettige constatering voor de fan, dat de ploeg dat met ruime cijfers deed en wederom voetballend een hoog niveau haalde, geeft hoop dat het team dit nog wel een tijdje vol kan houden.