MVV-fans glunderen van trots na opnieuw knappe zege

Na maandag al onverwacht NAC te hebben verslagen, heeft MVV ook ADO Den Haag met 3-1 verslagen vrijdagavond. Met goed voetbal en veel passie veroverden de Sterrendragers de harten van de fans.

Hij kan voorlopig niet stuk. MVV-coach Maurice Verberne heeft zijn ploeg aan het voetballen gekregen. Natuurlijk is het nog vroeg in het seizoen, maar twee mooie voetbalavonden in een kolkende Geusselt neemt niemand de Maastrichtse voetbalsupporter meer af.

Net als tegen NAC maandag nam MVV al snel in de wedstrijd een ruime marge op de tegenstander. Al in de eerste minuut schoot Koen Kostons uit een lastige hoek raak. De ADO-keeper zag er bij die treffer niet goed uit. Kostons kreeg na een kwartier een riante kans op zijn tweede. In vrije positie mikte hij echter centimeters naast. Toch kreeg MVV zijn tweede treffer. Op scherp aangeven van Steukers kon Remans bij de tweede paal binnentikken.

Nog voor rust kwam ADO terug in de wedstrijd. Voormalig MVV-publieksheld Thomas Verheydt kopte knap raak na een flipperkastsituatie voor het MVV-doel. Het was daarna overleven voor MVV, dat na die tegentreffer onder Haagse druk kwam te staan.

Na de pauze probeerde de ploeg van Dirk Kuyt direct de gelijkmaker te forceren. Met Verheydt als sterk aanspeelpunt. De nog steeds in Maastricht populaire spits kon vorig jaar nog op een staande ovatie rekenen toen hij als tegenstander in de Geusselt werd gewisseld. Vandaag keerde het MVV-publiek zich tegen hem na enkele opstootjes op het veld.

Twintig minuten voor tijd gooide MVV het duel in het slot. Invaller Livramento schoot in eerste instantie nog op de keeper, in de rebound vond hij het net. Het verweer van ADO was daarna wel gebroken. Ook dankzij betrouwbaar keeperswerk van Matthys, die nog met een acrobatische redding de bal uit de kruising sloeg, bleef het verschil twee goals.

Vlak voor tijd klonk het “Dirk, neem je rotzooi mee” van de tribunes, waarmee het MVV-publiek oranje-legende Dirk Kuyt als trainer van ADO een derde nederlaag op rij inwreef. Maar het was toch vooral de fierheid op de eigen ploeg, die na afloop overheerste. MVV staat zevende na drie duels.