MVV en Emmen in evenwicht: 1-1

MVV heeft weliswaar wederom niet gewonnen maandagavond, maar het verloor ook voor de derde keer op rij niet. Tegen Emmen ontbrak het aan een klein beetje geluk om tot een driepunter te komen.

Het had niet veel gescheeld of MVV had na acht minuten al op achterstand gestaan. Met het risicovolle meevoetballen van doelman Matthys, waar ‘ie vorig seizoen zo om geroemd werd, is hij zijn ploeg deze jaargang vooral mee tot last. Zijn poging medespeler Souren in te spelen, mislukte faliekant. El Messaoudi, die de bal gratis en voor niks ontving, profiteerde echter niet, door de bal over het doel te stiften. Vier minuten later weer gevaar uit Emmen. Dit keer kopte Vlak net over.

Voorsprong
MVV liet zich na achttien minuten voor het eerst zien: een krachtig schot van Tasci was een prooi voor keeper Hoekstra. Enkele minuten later was het wel raak. Een hoekschop van diezelfde Tasci werd overtuigend raakgekopt door verdediger Aktas: 1-0.

Balverlies
Ondanks de voorsprong grossierde MVV toch vooral in balverlies in de eerste helft. En dat ook nog eens op cruciale plekken. Na 35 minuten speelde Matthys ploeggenoot Smeets in, dit keer goed, nu verspeelde laatstgenoemde de bal. Parzyszek profiteerde niet; hij veegde de bal net langs de paal. El Messaoudi op zijn beurt kreeg namens Emmen vóór rust nog zijn tweede droomkans. Maar als het dan weer op het tegenhouden van ballen aankomt, is er waarschijnlijk geen betere dan Matthys in de Keuken Kampioen Divisie; hij redde.

Parzyszek
Na de pauze ging Emmen wat fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. Een grote kans was er na 53 minuten voor Parzyszek, die na een mooie combinatie de bal slechts schampte met zijn buitenkant schoen. Vijf minuten later was de Emmen-spits met een kopbal (net over) dichtbij. Drie keer was scheepsrecht voor de nummer 9 van de bezoekers, want na 71 minuten liet hij Matthys wel kansloos, toen hij iets alerter op een voorzet reageerde dan zijn bewaker.

Slotoffensief
Voor de derde keer op rij met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen, had MVV geen trek in, gezien het slotoffensief in het laatste kwartier. De jacht op een nieuwe voorsprong begon bij Kostons, die na 78 minuten Smeets wilde bedienen, maar aan zelf schieten veel verstandiger had gedaan; hij bereikte zijn maatje voorin niet. De gevaarlijkste MVV’er was buitenspeler Tasci. Met twee schoten was hij nog dichtbij de 2-1, één keer redde de keeper, de andere keer lag een Emmenaar in de weg.

Reddingen Matthys
In een poging alsnog te winnen, moest MVV ruimte weggeven achterin, en dat leverde nog twee grote Emmen-kansen op. Eerst redde Matthys subliem, toen hij een ogenschijnlijk onhoudbare kopbal van Parzyszek uit de kruising ranselde. In de blessuretijd moest hij ook nog een lage schuiver van Scholte voorlangs tikken.

Zestiende

MVV schiet niet veel op met wederom een gelijkspel, maar doet nu voor de tweede thuiswedstrijd weer een beetje aan klantenbinding, door een sterke ploeg andermaal op een gelijkspel te houden. Op de ranglijst staat MVV zestiende.