MVV eindigt vijfde ondanks nederlaag in Almere

MVV heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen verloren. Uit bij Almere City werd het 1-0.

MVV had weinig in de melk te brokkelen. Zonder de door een sleutelbeen uitgeschakelde spits Kostons en de met liesklachten kampende topscoorder Van Bommel, begon MVV aanvallend gehavend tegen de nummer vier. Voorin was MVV dan ook tandenloos vrijdag.

Almere speelde een hoop mogelijkheden bij elkaar. Pasqou was er met een kopbal naast dichtbij. En ook een schot van Duijvensteijn (onderkant lat) leverde bijna een doelpunt op.

Na rust veranderde weinig aan de verhoudingen. Een kwartier voor het einde moest MVV buigen: Steuckers leverde te makkelijk de bal in. Pena kon alleen richting doel en bleef koel: 1-0. In het vervolg was Hilterman nog dichtbij de tweede goal, maar hij raakte de paal.

Ondanks de nederlaag houdt MVV toch de vijfde plaats vast, omdat alle concurrenten ook niet wonnen. Daarmee evenaart deze ploeg de beste prestatie sinds de degradatie in 2000. Twee keer eerder werd MVV sinds dat jaar vijfde.

Tevens is plaats vijf de meest gunstige plek die de ploeg van Maurice Verberne voorafgaand aan de avond kon behalen met het oog op de play-offs. MVV komt daarin uit tegen nummer zes NAC Breda. Dinsdag eerst uit, zaterdag thuis.