MVV dankzij sterkte eerste helft langs Jong Ajax

Op de nieuwe kunstgrasmat in de Geusselt heeft MVV vrijdag haar eerste thuisduel gewonnen. Jong Ajax, dat puntloos onderaan staat, werd met een 2-1 nederlaag naar Amsterdam gestuurd.

MVV, dat een sterke seizoenstart kent met vier punten uit twee duels, vloog uit de startblokken tegen de beloften van Ajax. Binnen het kwartier tikte Koen Kostons twee keer van dichtbij binnen en zette MVV op een comfortabele 2-0. Die tussenstand was allerminst onverdiend. De ploeg van Maurice Verberne vermaakte haar fans met flitsend combinatievoetbal. Kostons was met een kopbal tegen de paal en een schot net voorlangs dicht bij meer treffers.

Beloften
Jong Ajax liet zien waarom het nog een beloftenploeg is. De jonkies hadden weinig te vertellen; dat is wel eens anders geweest als Jong Ajax de Geusselt bezocht. Een schot van Hlynsson net over de kruising was het enige Amsterdamse gevaar vóór rust.

Omgekeerd spelbeeld
Na de pauze veranderde het spelbeeld totaal. Jong Ajax voerde drie wissels door, drukte MVV terug op eigen helft en de Maastrichtenaren konden de bal niet meer in de ploeg houden. Toen aanvoerder Nicky Souren halverwege de tweede helft een rode kaart kreeg voor natrappen, moest MVV nog vrezen voor de thuisoverwinning. De tegentreffer van Misehouy, een schot in de lange hoek, kwam twee minuten voor het einde echter te laat om MVV punten te ontnemen. 

Derde plaats
Met de 2-1 overwinning klimt MVV naar plek 3 in de Keuken Kampioen Divisie. Samen met FC Eindhoven is MVV de ploeg met de minste verliespunten; beide ploegen moeten tegen elkaar nog een inhaalduel spelen.