RTV Maastricht

MVV boekt belangrijke zege op Eindhoven

MVV heeft vrijdagavond Eindhoven met 3-2 verslagen. Daarmee komt MVV gelijk in punten met de ploeg uit de lichtstad.

De fans van de Sterrendragers, met ruim zesduizend man present vrijdagavond, hadden na een kwartier toch echt niet meer rekening gehouden met een overwinning. Eindhoven blufte MVV namelijk op alle fronten af en nam via Charles Brym na tien minuten de leiding. Hij kapte zich vrij en schoot zakelijk langs MVV-keeper Matthys. De Belgische doelman voorkwam vier minuten later dat de achterstand groter werd. Een strafschop van Rottier hield de dit seizoen ijzersterke Matthys knap uit zijn doel.

Van MVV de eerste veertig minuten weinig aanvallende actie. Alleen een schot van veertig meter van Kostons (net over) en een schietkans voor Steuckers (ruim over) zorgden bijna voor Maastrichtse glorie. Drie minuten vóór rust kon er dan toch gejuicht worden. Kostons legde de bal panklaar neer voor topscoorder Ruben van Bommel, die van dichtbij kon binnentikken: 1-1. MVV ging zelfs rusten met een voorsprong. Een laag schot van Marko Kleinen rolde tot verrassing van iedereen achter Eindhoven-doelman Bertrams, die enkele jaren terug nog een contract had bij MVV.

Na de pauze kreeg MVV nog meer lucht. Ruben van Bommel kopte de bal tegen verdediger Bogaers aan, die zonder het zelf te weten daarmee zijn eigen keeper passeerde: 3-1. MVV kreeg daarna kansen de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Thomas van Bommel, de broer van, kreeg een niet te missen kans, maar schoot voor open doel over. Koen Kostons schoot alleen voor Bertrams, op de benen van laatstgenoemde.

Eindhoven bakte er niet veel van in de tweede helft, MVV leek zonder problemen de punten te kunnen bijschrijven. Een aangeraakt afstandsschot van invaller Kökcu zorgde echter voor een spannende laatste vijf minuten: 3-2. Meteen zocht Eindhoven de aanval op jacht naar de gelijkmaker. In de laatste seconde van de extra tijd leek die nog te vallen ook, het schot van Fadiga dwarrelde echter maar centimeters langs de paal. De Geusselt haalde opgelucht adem, want MVV handhaaft daarmee de zevende plek en staat daarmee nog steeds op een plaats die recht geeft op play-offvoetbal aan het eind van het seizoen.