MVV blijft overeind na hectische slotfase: 1-0

MVV heeft de derde thuiswedstrijd op rij gewonnen. FC Eindhoven werd in eigen huis geklopt met 1-0.

Er was lang weinig spektakel te bespeuren in de Geusselt vrijdagavond. Beide ploegen hielden elkaar voetballend volledig in evenwicht. Het duel had alle kenmerken van een typische 0-0 wedstrijd.

Twintig minuten voor tijd mocht het thuispubliek toch op de banken. Orhan Dzepar stond toen enkele seconden in het veld en promoveerde zijn eerste balcontact tot een goal. Vanaf rand zestien meter vuurde hij hard raak.

Vlak voor tijd leek MVV een zege toch uit handen te geven. Van dichtbij werd tegen de arm van Delferriere aangekopt met een penalty tot gevolg. Onder druk van een hoop gejoel van de MVV-fans achter het doel, brak Eindhoven-speler Sleegers. Hij schoot de penalty recht in de handen van doelman Nijhuis, die het leer kon klemmen. En daarmee revancheerde de keeper zich voor zijn blunders vorige week tegen Emmen (7-1 verlies). 

In de hectische laatste minuten die volgden pakte MVV'er Matteo Waem nog een rode kaart, nog onbekend is waarvoor. Ondanks dat bleef MVV overeind. Door die zege staat MVV nu zesde, op drie punten van de koploper.