MVV blijft in Geusselt ijzersterk: 1-0 zege op Almere

MVV gaat met een goed gevoel de WK-periode in. De ploeg van Maurice Verberne versloeg zaterdagavond het sterke Almere City met 1-0.

Dat MVV zaterdag haar handen vol zou hebben aan Almere, mocht geen verrassing zijn. De Flevolanders staan vijfde en maken eveneens een goed seizoen door. Dat opgeteld bij het feit dat MVV maandag nog een flinke dreun kreeg te verwerken (kansloze nederlaag bij Jong Utrecht met 3-0), maakte het dat MVV niet zomaar met een ongeslagen thuisstatus de WK-periode in zou gaan.

Almere was dan ook de ploeg die het spel maakte de eerste 45 minuten. Het speelde zich allemaal op de helft af van MVV, waar de bezoekers veelal aan de bal waren. MVV mikte op de tegenstoot. Kostons was na een kwartier dichtbij via dat recept: hij schoot op doelman Bakker. Almere zette het vele balbezit niet om in grote kansen. Enkel wat gevaarlijke voorzetten zorgden voor wat gevaar. De voorsprong kwam vlak voor rust in handen van MVV. Kostons werd weggestuurd, hij bediende de vrijstaande Ruben van Bommel: 1-0.

Na rust had Kostons MVV een hoop lucht kunnen verschaffen. Oog in oog met Bakker schoot hij op het bovenbeen van Bakker. Het was de enige kans die MVV nog creëerde. Het concentreerde zich vooral op het tegenhouden van Almere. En op wat paniekerige situaties voor het doel na, slaagde MVV daar in, met wederom een erg sterk optreden van doelman Matthys, die van onschatbare waarde is voor dit MVV.

In de 90ste minuut moest de Geusselt nog even haar adem inhouden. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied leek de beste kans op de gelijkmaker op te leveren. Op het moment echter dat Almere-aanvaller Hilterman de vrije trap van de voet liet vertrekken was al duidelijk dat de Geusselt weer rustig kon gaan zitten; de bal ging ruim over.

En zo verstevigt MVV haar derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg gaat nu op trainingskamp in Turkije om in december nog twee uitduels (tegen VVV en Telstar) af te werken, voordat men aan het kerstdiner gaat.