MVB: nog geen waarschuwing voor WMC-filmpjes gehad

Terwijl andere deelnemers van het afgelopen Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade al een waarschuwing hebben gekregen dat beelden van hun optreden niet op Youtube geplaatst mogen worden, heeft de Maastrichtse Verkennersband nog geen melding gehad. Het korps plaatste zelf ook bewust geen filmpjes op hun pagina, maar ziet wel dat anderen dat wel deden. Ook van de MVB.

Het Britse mediabedrijf IBB, dat als officiele mediapartner de livestream tijdens het WMC verzorgde, heeft onder meer de Van Limburg Stirum Korpsen een eerste waarschuwing gegeven. Bij drie waarschuwingen wordt het account van de vereniging van Youtube verwijderd.

Gaston Garnier van de Maastrichtse verkennersband vindt het een beetje kinderachtig van IBB. “Ik vraag me of in hoeverre ze alle beelden die van de uitvoeringen zijn gemaakt en op social media zijn geplaatst, kunnen verbieden. Het zou in ieder geval doodzonde zijn. We hebben daar een heel mooie prestatie neergezet en daar zijn niet alleen wij, maar ook onze supporters enorm trots op. En dat uit zich in al die filmpjes. We laten het er nu even op aan komen, maar wellicht zijn er ook nog andere kanalen als alleen Youtube om die filmpjes te publiceren”, zegt Garnier. Hij denkt ook dat de organisatie van het WMC zich niet heeft gerealiseerd welke eisen het mediabedrijf achteraf zou stellen.

In een artikel in de krant laat de voorzitter van het muziekevenement weten deze week met IBB in gesprek te gaan. Volgens dat artikel zou het ook alleen gaan om het publiceren en delen van de livestreambeelden die door het mediabedrijf zijn gemaakt.