Muziekgezelschappen slaan een brug naar elkaar

Twee Maastrichtse zanggezelschappen hebben de handen ineen geslagen om een unieke voorstelling met zang en humor in onvervalst ‘Mestreechs’ op de planken te brengen. In ‘Euver de brögk’ laten Maos & Neker en de Mestreechter Operétte Vereiniging zien en vooral horen wie ze zijn en dat muzikale ontmoeting én samenwerking kan leiden tot mooie dingen en samen genieten.  

Maos & Neker en Mestreechter Operétte Vereiniging (MOV) bestaan al heel lang. Met hun geheel eigen repertoire, insteek en identiteit. Maar hun liefde voor zang, muziek en niet te vergeten een uniek stuk Mestreechter volkscultuur én de ‘Mestreechter Geis’ delen ze, verbindt hen en dragen ze samen uit. 

Dat de amateur-gezelschappen niet alleen verschillen, maar ook een brug slaan en samen een Maastrichtse voorstelling kunnen neerzetten kunnen bezoekers van ‘Euver de brögk’ zelf ervaren. Naast zang en een touch van toneel die typerend zijn voor de twee gezelschappen, zullen ze tijdens de voorstelling vanzelfsprekend ook samen zingen en samen spelen.  
‘Veer make same toch 'nen aandere klaank’, zoals treffend wordt verwoord in een van de vele liedteksten die speciaal voor deze voorstelling zijn geschreven door tekstschrijvers van beide gezelschappen. 

De voorstelling ‘Euver de brögk’ wordt opgevoerd op 18 en 19 juni om 20.00 uur in het Kapelaan Lochtmanhuis in Limmel.