Mogelijke hinder voor bus De Lijn op dinsdag 31 mei

Als het aan de Belgische vakvereniging Algemene Centrale der Openbare Diensten ligt zal er in België op 31 mei worden gestaakt in de openbare sector. Ook personeel van busvervoerder De Lijn die Maastricht bedient zal daaraan gehoor geven.  

De actie geldt als een signaal naar de Belgische regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet) en zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn die ook in Maastricht rijdt.

28 mei 

Hoe groot de verstoring zal zijn, en waar die het meest voelbaar wordt, staat momenteel nog niet vast. In de loop van zaterdagavond 28 mei wordt meer duidelijkheid verwacht qua opvolging van de vakbondsoproep door het personeel van De Lijn, en dus ook omtrent de omvang van de hinder.

Routeplanner 

De routeplanner van De Lijn zal vanaf zaterdagavond, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op dinsdag 31 mei. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie, en kan dus na zaterdag nog wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs of door schrappingen bij onze onderaannemers, aldus De Lijn.