Minder treinen tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg in het weekend van 28 en 29 mei

Door werkzaamheden aan het spoor rijdt er geen stoptrein tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg (RS18) op zaterdag 28 en zondag 29 mei. De sneltrein (RE18) zal als stoptrein rijden tussen Maastricht en Valkenburg. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

De sneltrein (RE18) die als stoptrein rijdt tussen Maastricht en Valkenburg doet naast Maastricht, Meerssen en Valkenburg ook de stations Maastricht Noord en Houthem-St.Gerlach aan. Arriva zet ook extra stopbussen in tussen Maastricht en Valkenburg. Reizigers tussen Maastricht Randwyck en Maastricht dienen gebruik te maken van de overige treinen (bijv. RS12) of de reguliere lijnbussen. In de vroege ochtend en late avond rijdt hier ook vervangend busvervoer.

Treinvervangend vervoer

Voor het vervoer met een vervangende bus is een geldig vervoerbewijs nodig zoals een ov-chipkaart. Daarmee moet men ingecheckt zijn bij het station waarvandaan men vertrekt. Uitchecken vindt plaats op het station van bestemming. Vanwege de inrichting van de bus is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen. 

Langere reistijd

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer is te vinden op de website van Arriva.