Minder fietsen, meer groen, recreatie en sfeer, dat wil de buurt op het Orleansplein

Vergroening, het realiseren van fietsenstallingen aan de zijkanten, verhoogde boomspiegels met aanplant, nieuwe speel- en sporttoestellen en zitgelegenheid en zelfs een verlichting voor een mediterrane sfeer. Dat moet het Orleansplein uit de verloedering gaan helpen, als je het de werkgroep en omwonenden vraagt.

De hoogste tijd

Het Orleansplein in de wijk Brusselsepoort is al geruime tijd toe aan vernieuwing. Afgelopen zaterdag gingen buurtbewoners van de wijk Brusselsepoort met elkaar in gesprek over een nieuwe inrichting van het plein dat naar eigen zeggen toe is aan een ‘opknapbeurt’. Volgens omwonenden laat het veel te wensen over. Er staan vooral fietsen en hier en daar vervallen bankjes. De werkgroep van de wijk nodigde daarom enkele weken geleden al buurtbewoners uit om door te praten over mogelijke oplossingen.

Van Orleansplein naar Port d'Orleans

Tijdens een bijeenkomst van het burgerparticipatieproject eind april van de gemeente, de zogeheten Burgerbegroting, kwam al naar voren bij de deelnemers uit de wijk dat vergroening van het plein belangrijk is. Afgelopen zaterdag kwam daar ook het realiseren van fietsenstallingen aan de zijkanten, verhoogde boomspiegels met aanplant en nieuwe speel- en sporttoestellen en zitgelegenheid bij. Tot slot opperde men zelfs een verlichting voor een mediterrane sfeer om ook op het plein eventuele bijeenkomsten van de buurt te kunnen faciliteren in de toekomst. Volgens de organisatoren moet het van Orleansplein naar Port d’Orleans gaan en is de volgende stap de financiering van de plannen, die, zo hopen ze, passen binnen de kaders van De Burgerbegroting.