Meidenvoetbal afgetrapt door Lewerissa

De voormalig international Vanity Lewerissa wil het damesvoetbal in Maastricht naar een hoger niveau brengen en daarom trainden voor het eerst in de geschiedenis deze week vrouwen in stadion De Geusselt.

Na twee selectietrainingen zijn de beste voetbalsters uit de regio Maastricht in de leeftijd van 14 tot 16 jaar officieel begonnen met het project.

In samenwerking met vier clubs gaat coach Vanity Lewerissa zich nu richten op de ontwikkeling van het team. "Er is geen echte profclub in de buurt, maar we willen wel graag de speelsters uitdagen om het niveau verhogen", zo vertelt de speelster van Standard Luik. De speelsters blijven spelen voor RKSV Leonidas-W, RKHSV, SC Jekerdal en vv Scharn, kortom hun eigen club. Maar tweemaal per maand komen ze met de Maastrichtse selectie bij elkaar.

De uiteindelijke ambitie is ook om met MVV samen te kunnen werken en de stap te zetten naar het beloftenvoetbal voor vrouwen. "Het zou geweldig zijn als we in de Eredivisie voor Jong-teams kunnen spelen. Daarom is het ook mooi dat we in de Geusselt kunnen trainen."

Het biedt de KNVB ook een ankerpunt in de provincie Limburg om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. "Dit is er nog niet in het zuiden van het land en om te voorkomen dat speelsters al op hele jonge leeftijd naar een club net over de grens vertrekken hopen we dat onder meer hiermee te voorkomen", zo vertelt Lewerissa. 

Artikel ism L1/1Limburg