MECC kleurt paars voor Wereld Prematuren Dag

Congrescentrum MECC is woensdag paars uitgelicht in het kader van Wereld Prematuren Dag.

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 11.000 baby’s te vroeg geboren. Dat is ruim 7 procent van alle geboortes. Een vroeggeboorte heeft op zowel de baby als de familie een behoorlijke impact. Een van die prematuurtjes is Stijn, hij kwam drie weken geleden ter wereld.

Een van die prematuurtjes is Stijn de Jong, hij kwam drie weken geleden ter wereld. "Ik was dertig weken zwanger" vertelt moeder Rebecca Vallinga "en de zwangerschap liep eigenlijk via het boekje". Toch werd Stijn te vroeg geboren en kwam terecht op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) in het MUMC+.

"Het geeft een heel dubbel gevoel" legt Rebecca uit "Aan de ene kant is je kind geboren, dat moet een blij gevoel geven en aan de andere kant zie je dat hij in gevaar is." "Je wordt met je neus op de feiten gedrukt, want je weet dat hij in leven is door alles wat ze kunnen op de afdeling".

Met Stijn gaat het goed. Naar verwachting mag hij snel de kinderIC verlaten.

Om meer aandacht te genereren zijn in het kader van Wereld Prematuren Dag veel gebouwen in de wereld paars uitgelicht, waaronder het MECC in Maastricht.


Meer nieuws