Maud Winants stopt per direct als burgerraadslid van PVV: “tot op het bot geraakt”

Door "insinuaties door de adviseurs van de landelijke PVV in Den Haag" over haar tattoos stopt Maud Winants direct als burgerraadslid van de PVV Maastricht. Volgens deze adviseurs zou zij rechts extremistische tatoeages op haar vingers hebben staan waardoor ze van de kandidatenlijst geweerd werd. Ze laat weten hierdoor “tot op het bot geraakt” te zijn. “Dit alles heeft mijn vertrouwen in de PVV en hun onkunde en communicatie in de selectieprocedure tot het vriespunt doen dalen”, aldus Winants.

"Kaltgestellt"

Ze besluit haar werkzaamheden bij de PVV te beëindigen omdat ze werd afgerekend op haar tattoos ondanks “... tweeënhalf jaar keihard bikkelen in het sociaal domein en op andere politieke terreinen naast mijn drukke reguliere baan”, zo laat Winants weten. Daarnaast zou volgens haar ook geen hoor- en wederhoor toegepast zijn door Den Haag waardoor zij in eigen woorden is  “kaltgestellt” en is neergezet als een persoon die ze helemaal niet is . Iets dat ze niet zomaar naast zich neer kan leggen. “aangezien ik niet te boek wil staan als een hypocriet die pro deo werkzaamheden gaat verrichten onder de vlag van een partij die mij heeft afgerekend op tattoos…”, zo stelt Wijnants.

Geweerd van kandidatenlijst

De Maastrichtse, die al twee jaar als burgerraadslid actief was, wilde zich dit jaar voor het eerst bij de gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar stellen. Door de vermeende ‘rechts extremistische’ tatoeage weerde fractievoorzitter René Betsch haar, naar aanleiding van een telefoontje uit Den Haag, van de lijst.

Tattoos

Winants heeft runen tattoos, oude Germaanse tekens, op haar handen staan. De Germaanse runen zouden volgens Winants echter een persoonlijke en emotionele betekenis hebben. De runen vormen de naam van haar stiefzoon Odin, vernoemd naar de gelijknamige Noorse oppergod. "Gespeld zoals de Vikingen dat ook deden vroeger.. old skool Noorse mythologie", aldus Winants. Daar zou volgens haar niets rechts extremistisch aan zijn. 

Foto: Maud Winants