Maos en Neker wijkt uit naar België

Het Maastrichtse zang- en theatergezelschap Maos en Neker viert eind dit jaar zijn veertigjarig bestaan met een ‘zjubilei-revue’ die uitgevoerd wordt in het Belgische Riemst.

”Die keuze is gemaakt omdat we daar kunnen beschikken over een zogeheten middenzaal, een optie die in ‘thuisstad’ Maastricht vooralsnog ontbreekt”, zegt voorzitter Wim Bogaert. Maos en Neker presenteerde in het verleden om de twee jaar een grote productie in de Bonbonnière, de vroegere stadschouwburg van Maastricht. “Maar dat kenmerkende gebouw staat alweer zo’n vier jaar leeg. De toekomst is onzeker. Aangezien de noodzakelijke renovatie nog veel geld en tijd zal gaan kosten is er dit jaar gekozen voor theater ‘t Paenhuys in Riemst, een heel mooi en professioneel theater, waarover ze op dit moment in Maastricht helaas niet kunnen beschikken."

Kaartverkoop
Ondanks dat het gezelschap moet uitwijken naar België loopt de kaartverkoop voor ‘Veerteg meh nog lang neet veerdeg’, de revue die eind november en begin december wordt uitgevoerd, goed. “Inmiddels is bijna de helft van de beschikbare stoelen in het eerste weekend al bezet”, aldus de voorzitter. "We horen overal dat veel mensen zich op de voorstellingen verheugen.” 

Hoogtepunten
Het programma omvat een selectie van hoogtepunten van de producties Maos en Neker uit de afgelopen veertig jaar. Daarnaast wordt al voorzichtig vooruitgeblikt naar de grote productie, die zal worden uitgevoerd in het voorjaar van 2025.