Magisch Wyck biedt podium aan makers

Magisch Wyck, niet te verwarren met Magisch Maastricht, is sinds deze week in een winkelpand in Wyck te vinden. De initiatiefnemers Keigoed zaten tot voor kort in het Werkgebouw op het Tapijnterrein en willen nu in Wyck de lokale makers onder de aandacht brengen met hun producten. Kunstenaars en makers mogen daar hun werk exposeren.

Het duo,  Benedicte van der Velden en Jenneke van der Weijden dat achter Keigoed zit, doet ook een oproep aan kunstenaars en andere makers om zich aan te melden als ze hun creaties graag aan het publiek brengen. Het moet een laagdrempelige manier zijn om kunst te kopen én te beleven. Eigenlijk net zoals in het Werkgebouw, maar dan op een andere locatie, meer ingericht als een winkelpand.

Een belevenis dus, waarbij de 'winkel belevenis' vooral gevormd wordt door een fotostudio waar in de maand december bezoekers op de (polaroid)foto gezet worden in kerstkostuum. Denk aan een engel of in een kerstdecor. Het idee hierachter is dat je de foto dan aan iemand bezorgt en deze zo een 'kersgroet' of kersode' brengt. 

Ronald van den Hoven