Maastrichtenaar en oud-olympiër Herman Timme overleden

De in Rotterdam geboren Maastrichtenaar Herman Timme is maandag overleden. Timme was een verdienstelijk sportman, zo nam hij deel aan de Olympische Spelen en de Europese Kampioenschappen atletiek en vertegenwoordigde hij 25 keer Nederland tijdens interlandwedstrijden.

Boksen
Timme begon zijn sportcarrière in de jaren '50 als bokser, maar stapte later over naar atletiek in de vorm van Tienkamper. Dit is een vorm van atletiek waar atleten in twee dagen tijd tien verschillende disciplines moeten uitvoeren. Hierin valt onder meer kogelstoten, hoogspringen en speerwerpen.

In 1958 kwam hij, volgens zijn familie, in Maastricht wonen.

Europees Kampioenschap
Niet veel later streed Timme mee bij het Europees Kampioenschap. In 1960 werd hij lid van het Nederlands Olympisch team en mocht hij mee naar de Olympische Spelen in Rome. Hij eindigde er uiteindelijk op een tiende plaats.

Het jaar na de Olympische Spelen kon Timme het niveau niet meer bijbenen, daarom stopte hij en ging hij zich focussen op individuele disciplines. Zo werd hij in 1963 de derde Nederlander die in het onderdeel discuswerpen de 50 metergrens overschreed.