RTV Maastricht

Maastrichtse jeugd, deken Dautzenberg en wethouder Aarts openen ‘Breakdancend’ Servaaskermis

Begon de vrijdagochtend nog met het gevoel dat de kans aanzienlijk was dat de dag er een zou worden uit de categorie ‘van een koude kermis thuiskomen’; rond de klok van vier werd de jaarlijkse Servaaskermis door de deken van Maastricht, John Dautzenberg, en wethouder evenementen, John Aarts, onder een voorzichtig zonnetje en vooral een aangename temperatuur voor geopend gehouden.

Tot en met 21 mei staat op het Vrijthof een keur aan traditionele en moderne kermisattracties.

De eerste bezoekers van de Servaoskermis waren onder meer een honderdtal basisschoolkinderen. Op uitnodiging van de kermisexploitanten kwamen onder auspiciën van welzijnsonderneming Trajekt vrijdagmiddag naar het Vrijthof. Onder begeleiding van Sambaband Batida, ’t Mestreechs Rizzjemint en de Marktmeester toog het gezelschap vanaf de ingang bij het Theater aan het Vrijthof naar de attractie Breakdance.

Deken John Dautzenberg en wethouder John Aarts heetten daar de jeugdige bezoekers met enige stichtelijke en wereldlijke woorden van harte welkom. Daar bij die duizelingwekkende en bontgekleurde attractie voor daredevils werd de Maastrichtse jeugd en de attractie door de deken Dautzenberg op klassieke wijze gezegend met de boodschap: maak plezier, maar wel veilig.

Wethouder Aarts wist als een ervaren artiest de jongeren enthousiast te laten juichen. Terwijl de Breakdance haar eerste passagiers fullspeed in hun zitkuipjes om hun eigen as en van links naar rechts en van boven naar beneden liet tollen, gingen de 100 jongeren hun eigen weg. Twee uur lang mochten ze op kosten van de kermisexploitanten de Servaoskermis beleven.

De kermis is dagelijks geopend van 13:00 uur tot 00:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de eindtijd 1 uur ’s-nachts.