Maastrichts Mooiste 2022 door fraai zomerweer geen parkwandeling

Misschien wel te ideaal waren de omstandigheden voor Maastrichts Mooiste 2022. Het prachtige weer dat zondag 12 juni ons ten deel viel, zorgde in de loop van de ochtend ook voor steeds hogere temperaturen.

Startte de atleten die meededen aan de 10 Engelse mijl om negen uur nog in relatieve koele omstandigheden. De lopers die voor de 10 kilometer hadden gekozen, kregen te maken met flink wat warmte en de zon al hoog aan het firmament. Dat was voor de 10 kilometeratleten niet de enige extra hindernis. Halverwege het parcours moesten zij ook nog een keer afrekenen met de de Zonneberg. En deze drietrapsraket bleek ook vandaag voor veel atleten het deel waar niet één maar zeker twee keer de man met de hamer op hen te wachten stond.

Tussen de 10 Engelse mijl en de 10 kilometer had de nieuwe organisator van Maastricht Mooiste - het Rotterdamse Like2 Organize - tijd en ruimte ingeruimd voor twee wedstrijden voor de jeugd. Vanaf het Vrijthof startte een minirun (300 meter) voor de allerjongsten. Onder begeleiding van hun 'coaches' liepen die vrijwillig of met enige support naar de Markt.

Vanaf de Hoenderstraat vond een loop plaats voor jongens en meisjes met een lengte van één Engelse mijl.
Ook gingen zondagmiddag nog atleten van start voor een 5 kilometer run door de binnenstad van Maastricht.

Fotograaf Laurens Bouvrie deed een poging om zoveel mogelijk deelnemers op de plaat te zetten. RTV Maastricht maakte een selectie van zijn foto's op de Markt, Vrijthof, Hoenderstraat en Sint Pietersberg.


Meer nieuws