Maastricht West voldoet aan opdracht en pakt ticket nacompetitie

VV Maastricht West kan een gooi doen naar promotie. De wedstrijd tegen GSV ‘28, die met vier goals verschil gewonnen diende te worden, werd met 5-1 een prooi voor de Malbergers. Daarmee schreef Maastricht West de tweede periode op haar naam en gaat de ploeg nacompetitie voor promotie spelen.

Als Maastricht West promoveert, is zij de eerste club in Maastricht sinds jaren die eerste klasse gaat spelen. In de reguliere stad eindigde Maastricht West als derde.

Geusselt Sport verloor haar laatste wedstrijd van VV Eijsden met 2-0 en eindigt zevende. RKSV Heer, dat niet speelde, gaat zich proberen te handhaven via de nacompetitie.

In de derde klasse zag VV Scharn het kampioenschap aan haar neus voorbij gaan. Koploper Haslou won met 6-0 van Hebes, waardoor de titel daar werd binnengesleept. Scharn zelf speelde niet. De wedstrijd tegen BMR werd afgelast. Donderdag wordt deze ingehaald. Speelt Scharn minimaal gelijk, eindigt het tweede. Dat is dan weer gunstig, want dan slaat het een ronde over in de nacompetitie om promotie. Leonidas, dat dan weer nacompetitie gaat spelen om niet te degraderen, won maandag wel overtuigend van FC Maasgouw: 6-2.

In de vierde klasse pakte RKHSV de periodetitel na een 2-1 zege op Sportclub Jekerdal. Daarmee eindigt de club uit Heugem tweede, een plek vóór Jekerdal. Beide ploegen gaan een gooi doen naar promotie in de nacompetitie. Willem l, dat volgend jaar verzekerd is van vierde klasse, verloor maandag met 2-3 van Wijnandia. DBSV ging kansloos ten onder in Gronsveld: 4-0. De studentenvereniging moet zich na een zwak seizoen handhaven via de nacompetitie.

In de vijfde klasse eindigde Daalhof derde, na een 2-2 gelijkspel tegen Amstenrade. Daalhof kan via de nacompetitie promotie bewerkstelligen. RKASV, dat een roemloos seizoen kende, won afgetekend haar laatste duel, uit bij RKSVB: 0-5.

Foto: Facebook VV Maastricht West