Maastricht-West op rand van kampioenschap, RKHSV en Leonidas strijden ook om titel

Er kunnen nog vier Maastrichtse voetbalclubs kampioen worden in hun klasse. VV Maastricht-West kan bijvoorbeeld haar eerste jaar als fusieclub extra glans geven met het binnenslepen van de titel.

Dat kan de club op Malberg doen door Heksenberg zondag te verslaan. Als concurrent Weltania dan niet wint, is Maastricht-West kampioen in de derde klasse en promoveert het naar de tweede. Mogelijk pikt de fusieclub dan de plaats van VV Scharn in, dat momenteel onderaan staat in de tweede klasse.

Een divisie lager, in de vierde klasse, is het tevens behoorlijk spannend. RKHSV gaat na een zege op concurrent Leonidas-Wolder (nu derde) aan de leiding. De club uit Heugem staat gelijk met Hulsberg (53 punten) en ook Leonidas is met 52 punten nog volop in de race. In diezelfde klasse staat RKASV uit Amby op degraderen. Met nog vier duels te gaan moet deze vereniging alle zeilen bijzetten om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen. 

En in die vijfde klasse heeft VV Daalhof nog uitzicht op de titel. Al lijkt, met een achterstand van twee punten op koploper Bemelen, dat nog een extra wedstrijd tegoed heeft, die kans wat kleiner.


Meer nieuws