Maastricht krijgt 1e Jäög Vastelaovendsleedsje

Maastricht krijgt komend carnavalsseizoen het 1e Jäög Vastelaovendsleedsje. Het initiatief hiertoe is genomen door de SMV, de Samewèrkende Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge. 

Het liedje is getiteld ‘Geef vastelaovend mer aon us’ en is geschreven door Patrick van de Weijer en Patrick Ummels. Het wordt binnenkort opgenomen door de groep ‘Zangtalente’, die bestaat uit leerlingen van het VMBO Maastricht en de JF Kennedyschool.
Volgens het persbericht van de SMV is dit Jäög Vastelaovendsleedsje 'het begin van een nieuwe traditie, die nu al met open armen is ontvangen door de jeugd SMV-verenigingen'. 

‘Geef vastelaovend mer aon us’ wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de finale van het MVK op zaterdag 12 november in de Muziekgieterij en komt als 8e nummer op de SMV-CD te staan.

Aangezien het gezongen wordt door zowel basisschoolleerlingen als tieners kan het Maastrichtse liedje overigens niet ingeschreven worden voor de provinciale liedjeswedstrijden als KVL (Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival) of TVK (Tiener Vastelaovendsleedsjes Konkoer).

Ronald van den Hoven