Maastricht in Top 10 meest gastvrije bestemmingen

In de Top 10 van meest gastvrije bestemmingen in Nederland, staat Maastricht als enige Limburgse bestemming, op een 9e plaats.

Boekingswebstie Booking.com heeft voor de tiende keer op rij de jaarlijkse Traveller Review Awards uitgereikt, een bijzondere erkenning voor de meest gastvrije bestemmingen en accommodaties ter wereld. In Nederland hebben dit jaar maar liefst 11.218 accommodaties, verspreid over het hele land, een award ontvangen. 

Booking.com beschrijft de gastvrijheid van Maastricht als volgt: ‘Wie nog nooit in Maastricht geweest, is zou zich bijna moeten schamen. We wisten al dat dit een van de populairste steden van Nederland is voor weekendjes weg en het verbaasd ons eerlijk gezegd ook niet dat de stad zo hoog scoort op gastvrijheid. De stad voelt vaak als “buitenlands” aan voor ons Nederlanders door de perifere ligging vlak bij België en Duitsland, maar vooral ook door het atypische landschap, de afwijkende geschiedenis, de soms ingewikkelde taalsituatie en de bourgondische leefwijze. Dompel jezelf onder in smaaksensaties, gezellige terrassen, historische panden, designwinkels, prachtige exposities en natuurlijk de weidse pleinen. We beloven dat je er geen spijt van zult krijgen.’

Het Zeeuwse Serooskerke staat in Nederland op de eerste plaats, gevolgd door Middelburg (Zeeland) en Harlingen (Friesland).