Maastrichts burgerraadslid Romy Frijters op voorlopige kandidatenlijst Volt

Het Maastrichts burgerraadslid Romy Frijters van Volt staat op de voorlopige kandidatenlijst van Volt voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Romy Frijters is voorgedragen als nummer 6 op de lijst. Zij is daarmee de hoogst geplaatste Limburger op de lijst voor Volt.

Het bestuur heeft 21 kandidaten voorgedragen aan de leden, die tijdens het partijcongres op 23 september hierover kunnen stemmen.

Schurend Haags beleid
Romy Frijters is al langer politiek actief en sinds maart 2022 burgerlid in de Maastrichtse gemeenteraad. Zij vertegenwoordigt Volt in het domein Economie en Cultuur. In deze rol heeft ze een kritische blik op Haags beleid, dat volgens Volt kan schuren met de belangen van het grensgebied. "Dit moet anders: zeker als je kijkt naar het gedaalde vertrouwen in de overheid in onze regio. Ik wil met mijn kandidaatstelling een brug slaan tussen de regio en politiek Den Haag. Ik wil de belangen van onze Europese regio meer onder de aandacht brengen, nog meer dan dat we nu in de Maastrichtse raad kunnen doen. Onze regionale belangen wijken vaak af van wat wordt gezien als nationaal belang”, aldus Frijters.

Ambities
In het concept-verkiezingsprogramma heeft de partij nu een een aantal ambities voor de grensregio's uitgewerkt . Romy Frijters: "We hebben meteen een aantal punten aangedragen die volgens ons niet mochten ontbreken in het Volt-verkiezingsprogramma. Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van grensoverstijgende criminaliteit, investeringen in Euregionaal openbaar vervoer en het erkennen van diploma's in Nederland, België en Duitsland. Het is nu tijd dat we deze ook aanpakken. Met een nieuwe lijst én een nieuwe fractie zal Volt de Europese waarden echt zichtbaar moeten gaan maken in de grensregio, daar waar Europa het meest voelbaar is."

Foto: Volt Maastricht