Maastricht bedolven onder laag sneeuw; onze fotograaf ging op pad

Geeft de Belgisch-Limburgse weerman Ruben Weytjens te kennen dat het in onze contreien behoorlijk gaat sneeuwen; dan reken er gerust op dat dit ook gaat gebeuren. Rond de klok van tien vrijdagmorgen vielen de eerste - door zo veel mensen gewenste - vlokken binnen de Maastrichtse stadsgrenzen. Nog geen uur later lag overal in de stad een witte winterse deken. Behalve op de belangrijkste doorgangswegen en daar waar de stadsbussen hun routes hebben zal het winterse witte stadslandschap nog wel even aanhouden. 

Behalve voorzichtigheid in het verkeer, enig ongemak en koude voor de marktmensen of anderen die buiten moeten werken, levert de sneeuw toch vooral winterpret. En het zal niet verbazen dat stadsgenoten actief op social media heel veel leuke, romantische en mooie plaatjes van de stad gaan plaatsen. 

Volgens weerman Weytjens gaat het in de nacht van vrijdag op zaterdag vriezen. De kans dat Maastricht en omgeving ook nog vooral wit zal zijn is daardoor aanzienlijk. Wel dient alle verkeer, inclusief voetgangers, alert te zijn op bevroren wegen en stoepen. Zowel zaterdag als zondag zal er weinig of geen neerslag meer vallen. Wel blijven de temperaturen winters. 

Foto's en tekst: Laurens Bouvrie