Maastricht Aachen Airport verwacht dit jaar 2,5 miljoen winst

Maastricht Aachen Airport verwacht dit jaar weer winst te maken, zo blijkt uit een rapportage van gedeputeerde Stephan Satijn aan het Limburgs Parlement. 

Dagblad De Limburger meldt op basis van de gegevens in het rapport dat de brutowinst van het vliegveld dit jaar naar verwachting 2,5 miljoen euro bedraagt. Vorig jaar eindigde MAA – toen als de enige Nederlandse luchthaven – in de plus met enkele tonnen, zo meldt men. 

Vergeleken met vorig jaar verschillen de cijfers over vrachtvervoer op MAA niet veel. Was dit in 2020 135.000 ton, dit jaar was dat 128.000. Men verklaart het verschil voornamelijk door de tijdelijke sluiting van het vliegveld begin juni voor onderhoud aan de baan. Vrachtverkeer doet het goed de laatste jaren, ten opzichte van vijf jaar geleden is dit verdubbeld.  

Wat betreft het aantal passagiers dat via de luchthaven reisde is ten opzichte van vorig jaar slechts een kleine stijging te bespeuren. Dit jaar maakten 100.00 reizigers gebruik van MAA, in 2020 waren dat er 81.000. Een groot verschil met de pre-Corona aantallen, in 2019 werden er 436.000 passagiers vervoerd.