Limmel en Leeijen kijken naar woningbouw

Woensdagavond hebben buurtnetwerk Limmel en Rien Leeijen, eigenaar van het Tregaterrein die plannen heeft voor een Megaloods op die plek, eindelijk om tafel gezeten.

Afgelopen twee maanden is veel commotie geweest rondom de plannen voor een megaloods. De heer Leeijen nodigde het buurtnetwerk daarom uit voor een gesprek. 

"Het was een heel openhartig gesprek," vertelt Chris Meys, voorzitter van Buurtnetwerk Limmel, na afloop. "We moesten allebei stoom af blazen want er is de afgelopen periode veel gebeurd", aldus Meys "maar de conclusie is dat het door ons zo gewenste woningplan leidend is". 

"Ik denk dat iedereen baat heeft dat hier snel woningen komen," zegt Meys. "Voor de Heer Leeijen is het gunstig als hij ze snel verkocht heeft, voor de gemeente is het belangrijk aangaande woningnood en voor de buurt is het gunstig als het gebied goed en snel ontwikkeld wordt".

De heer Leeijen diende deze zomer een vergunningsaanvraag in voor een megaloods op het oude Tregaterrein. Maar de buurt en de gemeente willen dat op die plek 814 woningen worden gerealiseerd. Afgelopen vrijdag gaf de heer Leeijen in een interview al aan dat hij denkt dat de megaloods er niet komt.

Zie ook: Leeijen: 'Denk niet dat megaloods Limmel er komt'

De komende weken heeft de heer Leeijen zowel gesprekken met de gemeente als met het Buurtnetwerk.