Liberale Partij betreurt gang van zaken rondom Calvarieklooster

De Liberale Partij Maastricht betreurt dat de mening van omwonenden van het Calvarieklooster wordt genegeerd, waar 123 nieuwe appartementen en later nog eens dertig in en om worden gebouwd. Zeker omdat het nieuwe stadsbestuur wil inzetten op het laten meewegen van geluiden uit de buurt voor er beslissingen vallen, zo is beloofd.

Omwonenden vinden in totaal 153 nieuwe woningen te veel: met zoveel nieuwe bewoners neemt de verkeer- en parkeerdruk toe en de leefbaarheid in de buurt af, vreest men. De partij van Kitty Nuyts heeft het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad gezet en krijgt daarbij steun van de PVV.

De Liberale Partij Maastricht is bovendien niet blij met de gang van zaken. De gemeente maakte voor deze situatie gebruik van de kruimelregeling. Hiermee kan het stadsbestuur afwijken van het plan dat er eigenlijk ligt voor een bepaald gebied en kan de gemeenteraad dit niet meer wijzigen. De partij wil dat in de toekomst de raad altijd betrokken wordt bij aanpassingen in en rondom het Calvarieklooster.