Lezingencyclus over kroniek van Stokstraatkwartier

Frank Bokern, schrijver van het boek ‘Crapuul, kroniek van een krottenwijk’ gaat in juni een tournee maken langs diverse woonzorgcentra, buurthuizen en wijkcentra in de stad.

In het boek, dat onlangs uitkwam en waarover RTV Maastricht al een reportage maakte in het programma De Ontmoeting, beschrijft Bokern het Stokstraatkwartier en haar bewoners tijdens en na de industriële revolutie. Het boek leverde meteen veel positieve reacties op.

“Richard Hovers van woonzorgcentrum De Beyart kwam als eerste met het idee, Elise Oosterbaan mailde vervolgens dat het misschien ook leuk was om alle buurthuizen en wijkcentra te benaderen. Ja geweldig! Dus ben ik vorige week in twee dagen tijd op de fiets bij vrijwel alle woonzorgcentra, buurthuizen en wijkcentra in Maastricht langsgegaan. En op nogal wat locaties zijn ze erg geïnteresseerd in een lezing”, laat de schrijver enthousiast weten. 

Frank Bokern gaat voor de lezingen overigens geen vergoeding vragen. “Zo’n toer zal misschien niet tot veel verkoop leiden, maar de eerste indrukken tijdens die twee dagen hebben bevestigd dat deze lezingen erg leuke ontmoetingen kunnen opleveren. Zeker als ik veel ruimte laat voor de verhalen van het publiek. Ik heb nu al een aantal oud-bewoners van het Stokstraatkwartier en De Ravelijn ontmoet die ik niet kende. En al drie sociaal werkers die in deze buurten actief zijn geweest”, aldus Bokern.

Hij gaat nu proberen alle lezingen samen te ballen in één week midden juni.