Lekker gezond bezig zijn

Grote drukte vanochtend bij Kindcentrum Manjefiek. Daar werd onder de noemer Manjefiek 3.0 officieel een nieuw project afgetrapt.

Het project is een samenwerking van onder andere MIK, Maastricht Sport, Trajekt en JOGG en heeft als doel de jeugd gezonder te maken. In Malberg is men daarmee al een tijdje aan de gang.  Zo kregen de leerlingen al eerder lijstjes mee naar huis waarop vermeld stond wat nou echt gezond en lekker is voor in je boterhamtrommel. En ja, daaraan is massaal gehoor gegeven. "Je ziet echt dat kinderen andere dingen in hun trommels hebben", laat Siria uit de bovenbouw weten. "Komkommers, crackers, fruit....niet zo veel zoete snacks meer".

Mediators op het schoolplein

Op Kindcentrum Manjefiek worden drie keer per week gymlessen gegeven, dat is meer dan normaal. Leerlinge Jaszlyn vindt dat wel fijn. "Ook in de pauzes wordt veel buitengespeeld, en als er weleens conflicten zijn, dan zijn er de mediators".  Volgend jaar krijgen de leerlingen vier keer per week op school een lekkere maaltijd aangeboden. Maar gezond zijn is meer dan alleen voeding en bewegen, het gaat ook om geestelijk welbevinden. De mediators zijn er op school om erop te letten dat iedereen kan meespelen, en dat als er problemen zijn die worden uitgepraat. 

Keuken

De nieuwe keuken waaraan momenteel hard wordt gewerkt, gaat een grote rol spelen bij Manjefiek 3.0. "Heel jammer dat ie nog niet klaar is", laat MT lid Kim Duijkaerts weten. "We hadden hem vandaag graag trots laten zien, maar dat ging helaas anders. Als ie eenmaal is gaan de kinderen er zelf gezonde dingen voor de lunch voorbereiden. En we gaan hem ook voor de schoollessen gebruiken. Iets uitrekenen is altijd leuker als het gaat om het wegen van bijvoorbeeld pannekoekenmeel".  


Meer nieuws