LEEF Maastricht! Koningsdag 2022

Op 27 april komt de Koninklijke Familie naar Maastricht om Koningsdag, na twee keer uitstel, eindelijk te vieren in onze stad. Hoe die dag en het programma eruit komen te zien, werd vandaag bekendgemaakt in de Muziekgieterij. 

Het thema is Leef Maastricht! en daarbij komen de vele aspecten van het Maastrichtse leven en de regio Zuid-Limburg aan bod.

Zelfde route als twee jaar geleden

De route is dezelfde die twee jaar geleden vastgesteld werd. Met vertrek om 11.00 uur in de ochtend, vanaf de Servaasbrug om via Het Bat, Graanmarkt, Onze Lieve Vrouweplein en Bredestraat uiteindelijk te eindigen op het Vrijthof. Dat betekent natuurlijk wel iets voor de bereikbaarheid van het centrum waar te zijner tijd volgens burgemeester Penn nog over gecommuniceerd wordt.

Bekijk het hele programma met daarbij behorende activiteiten en aspecten van het Zuid-Limburgse leven hier.

Oekraïne

Hoewel de oorlog in Oekraïne geen factor vormt in het wel of niet doorgaan, kijkt burgemeester Annemarie Penn- te Strake wel naar mogelijkheden om op Koningsdag aandacht te geven aan de situatie in Oekraïne.

"Sterke delegatie" van Koninklijke Familie aanwezig

Wie van het koningshuis die dag aanwezig is, daar kon de Rijksvoorlichtingsdienst nog niets over zeggen, maar in hun woorden zal een "sterke delegatie" van de familie de stad aandoen.