Laatste repetitie Het was Zondag in het Zuiden in Maastricht

"Het gaat nu pas echt beginnen", zegt bedenker en regisseur Servé Hermans voor de camera van RTV Maastricht. Na lang gerepeteerd te hebben in de Bordenhal vertrekt het gezelschap van de musical Het was Zondag in het Zuiden morgen naar Tegelen voor de repetities in het openluchttheater.

Zoeken
Actrice Suzan Seegers er klaar voor. In haar rol als de eigenaresse van een modebedrijf in Wenen is ze niet tevreden met haar relatie. Wanneer haar zus belt is er 'stront aan de knikker in het zuiden', zo vertelt Suzan. Uiteindelijk besluit ze terug naar Limburg te gaan om haar ouders te zoeken. Of ze haar ouders vindt, en of haar relatie standhoudt, zegt Suzan lachend: "Dan moet je komen kijken."

Sitzprobe
Vrijdagmiddag stond de repetitie in het teken van een 'Sitzprobe', waarbij de zang en de instrumenten samengebracht worden. Suzan Seegers heeft er zin in: "We kijken er met z'n allen naar uit, dit is altijd te gek."

Hoogwater
Het verhaal van Het was Zondag in het Zuiden speelt zich af op een normale zondag. Niemand lijkt zich zorgen te maken over de aanhoudende regen en overstromingen in Belgie. Totdat het onze provincie binnenstroomt. 12.000 mensen worden geëvacueerd. De musical is een productie van Toneelgroep Maastricht.

Ronald van den Hoven


Meer nieuws