Kritiek op mogelijk voorzitterschap Onno Hoes bij VVD

Een groep binnen de VVD is niet zo blij met de kandidatuur van Onno Hoes, oud-burgemeester van Maastricht, als voorzitter van die partij. Dat schrijft de Telegraaf.

Dit omdat Hoes in Maastricht in dubieuze kwesties terechtkwam, met zijn aftreden als burgemeester tot gevolg. Zo deelde hij met een date vertrouwelijke gemeentelijke informatie, wat op verborgen camera werd vastgelegd.

Ook zou Hoes meerdere petten op hebben en dus meer belangen. Hij is bijvoorbeeld voorzitter van NVM, de belangenorganisatie voor makelaars. Hoes zegt tegen de Telegraaf dat dit voorzitterschap echter in oktober eindigt en hier dan geen discussie meer over kan zijn.

De Maastrichtse fractie van VVD laat aan RTV Maastricht weten het vreemd te vinden als deze redenen zijn voorzitterschap in de weg zouden zitten. Volgens raadslid Guiseppe Noteborn geniet Hoes 100 procent steun vanuit onze stad. Niet in de laatste plaats omdat de VVD dan weer eens een partijvoorzitter uit deze streek heeft, aangezien Hoes nog steeds woonachtig is in Maastricht.