Kostenplaatje achttien nieuwe woonwagens: 'ruim zeven miljoen euro verlies'

Het plan van de gemeente om achttien nieuwe woonwagens te bouwen in de stad stuit op veel weerstand. Onder meer om het kostenplaatje. "Elke woonwagen gaat een verlies van vier ton opleveren, met achttien woonwagens wordt dat ruim zeven miljoen euro", aldus Coen van der Gugten, raadslid van GroenLinks.

Daarom stelt hij hier vragen over aan het stadsbestuur.

Niet gespecificeerd
In een presentatie van de gemeente op 5 september is gebleken dat de woonwagens aan huur elke maand per wagen zo'n 600 euro opleveren. De kosten voor het neerzetten van zo'n unit en daarbij ook bijvoorbeeld het beheer en onderhoud worden niet gespecificeerd. Wel staat onderaan de pagina dat er een verlies van 400.000 euro verwacht moet worden per jaar, per woonwagen.

Opheldering
Raadslid Van der Gugten geeft aan geschrokken te zijn van de 400.000 euro en vroeg tijdens de presentatie om opheldering over de cijfers, maar kreeg die niet. "We hebben het over zes tot zeven miljoen euro die we als samenleving structureel kwijt zijn", legt van der Gugten uit. Willem Schneider van stichting Woonwagenbelang Zuid, een organisatie die opkomt voor de rechten van woonwagenbewoners, laat in een reactie weten dat de vier ton een erg hoog bedrag is: "Moet voor de helft ook kunnen", zo zegt hij tegen RTV Maastricht.

Tiny houses
In een brief aan wethouder Johan Pas vraagt het raadslid van GroenLinks of het mogelijk is in plaats van woonwagens, tiny houses te bouwen. Stichting Woonwagenbelang Zuid laat weten dit plan af te keuren: "Mensen die in tiny houses wonen is een totaal andere gemeenschap", zo legt Schneider uit.

De bedoeling is dat in 2027 begonnen gaat worden met de bouw van de woonwagens, tussen 2028 en 2030 moet het project afgerond zijn.

Wethouder Johan Pas (D66) laat maandagmiddag in een schriftelijke reactie weten: "De aanbesteding moet nog plaatsvinden vandaar dat we geen nadere financiële informatie kunnen geven. In dit geval betreft het ook nog een aanbesteding van een externe partij (de corporaties), dus kunnen wij geen gegevens delen zonder toestemming."

Ronald van den Hoven