Kortere TEFAF 2024 moet beurs, Maastricht en regio aantrekkelijker maken

Kunstbeurs TEFAF zal volgend jaar minder lang in Maastricht zijn. De nieuwe, iets verkorte editie, moet het voor exposanten makkelijker maken om deel te nemen. Ook gaat men proberen om de aanzuigende werking van het evenement te vergroten, en meer jonge bezoekers te trekken.  

Komend jaar vindt TEFAF Maastricht plaats van donderdag 7 tot en met donderdag 14 maart. De beurs duurt daarmee drie dagen korter dan voorgaande edities. Veel exposanten nemen wereldwijd deel aan meerdere beurzen per jaar. De kortere duur maakt het mogelijk dat de beurs meer deelnemers aantrekt en dat men tegelijkertijd kan blijven focussen op kwaliteit boven kwantiteit, zo laat de organisatie weten.

Langer verblijf

Om bezoekers langer in Maastricht en omgeving te laten verblijven, zal men ook nog meer dan eerst de samenwerking opzoeken met de stad en de regio. Daarvoor gaat TEFAF in gesprek met verschillende partijen zoals hoteliers, winkeliers, culturele instellingen en de universiteit.

Jongeren

Met een speciale programmering wil TEFAF zich verder richten op nieuwe generaties en een breder publiek. Zo zal de nadruk in 2024 liggen op degenen die interesse hebben in kunst, maar nog geen grote ervaring hebben met het verzamelen ervan. Daarom zal er bijvoorbeeld aandacht worden besteed aan de verschillende manieren waarop mensen naar objecten uit de kunstgeschiedenis kunnen kijken, bijvoorbeeld door de ogen van een museumcurator of een hedendaagse kunstenaar.

Maastricht in New York

Deze week vindt de New York-editie van TEFAF plaats in de Park Avenue Armory. Nieuw dit jaar is dat de VIP-lounge is ingericht met als thema Maastricht 2024. Daarmee probeert men de New Yorkse bezoekers naar de beurs in Maastricht te krijgen.

Foto: Laurens Bouvrie