Koningspaar viert Koningsdag 2022 in Maastricht

De koninklijke familie viert Koningsdag 2022 in Maastricht. 

Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend.

In eerste instantie zou de koning in 2020 Koningsdag in Maastricht hebben gevierd maar dat ging destijds vanwege de geldende coronamaatregelen niet door.

Op de digitale 'woningsdag', zoals Koningsdag in 2020 ludiek genoemd werd, zei de koning "Wat in het vat zit verzuurt niet". 

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake laat in een reactie weten blij te zijn dat de koning zich aan zijn woord heeft gehouden. 

 “We hadden in 2020 al een prachtig programma staan. Dat zal de basis zijn voor ons feest komend jaar, want er was enorm veel enthousiasme bij alle deelnemers en andere betrokkenen," aldus Penn-te Strake. "Na deze ellendige tijd is onze stad wel toe aan een feestje. Daar nodigen we de Koning en zijn familie van harte voor uit."

Het thema van Koningsdag 2022 is ‘Leef Maastricht!' Daarmee wordt het voor 2020 gekozen thema nieuw leven ingeblazen. 'Leef Maastricht' staat voor alles wat Maastricht en de regio kenmerkt en knipoogt ook naar het Maastrichts dialect, waarin het Lief Maastricht betekent.