Kerstavond voor Iedereen krijgt een vervolg

Het initiatief Kerstavond voor Iedereen, dat op 24 december 2023 voor het eerst plaatsvond in het Theater aan het Vrijthof, krijgt een vervolg. Dat meldt de gemeente in een brief aan de gemeenteraad.

Financiële steun
Op kerstavond werden 120 eenzame en minder draagkrachtige inwoners van Maastricht getrakteerd op een driegangen Kerstmenu, diverse gastoptredens en onder meer een goodiebag die samengesteld was door Maastrichtse ondernemers. De initiatiefnemers, het theater en Samen voor Maastricht, willen in 2024 het initiatief voortzetten. De datum 24 december wordt hiervoor in de programmering vrijgehouden. De gemeente zal dit initiatief ook dit jaar financieel steunen. 

Verbinding
Zowel het Theater aan het Vrijthof als Samen voor Maastricht spreken van een ‘saamhorige, waardevolle avond’. "Met name het ontmoeten en de verbinding met anderen werd zeer gewaardeerd, waardoor het kerstgevoel werd ervaren. Het initiatief sluit ook aan bij de Lokale aanpak Eenzaamheid Maastricht 2023-2025", zo staat in de raadsinformatiebrief te lezen.

Foto: FB-pagina Samen voor Maastricht