Kerst in het Severenpark

Voor kerstliefhebbers is het de ultieme bezigheid deze dagen: het bezoeken van een sfeervolle kerstmarkt. En daarvoor hoef je niet altijd naar de bekende, en vaak drukke plekken. Ook op de door vrijwilligers opgezette kerstmarkt in Amby was er dit weekend van alles te zien.

Voor Desiree Maas is het niet de eerste kerstmarkt in het Severenpark. En ook dit jaar is ze er heel wat maanden druk mee geweest. Samen met een flink aantal vrijwilligers is er uren getimmerd, gesjouwd, en zijn er allerlei versnaperingen gebakken. "Het is een enorm werk", vertelt Desiree, "maar het resultaat mag er zijn. We hebben ook meer kraampjes dan eerst en er is van alles te koop: spulletjes van hout, van gehaakte stoffen, van allerlei knutseldingen, we zijn duidelijk gegroeid, en dat is hartstikke leuk om te zien."

Tussen de stands staat de Oekraïense Violetta te breien. Ze vertelt dat ze de wollen knuffels op haar tafeltje verkoopt, en dat het geld naar het Oekraïense leger gaat. "Mijn man is militair, ik hoop dat ik op deze manier heel wat mensen in het leger kan helpen."

De gezinnen en ouderen rondom de vuurkorf kunnen het alleen maar beamen: dit is een kleine, maar heel grappige en charmante kerstmarkt.

Zondag 17 december is de markt in het Severenpark nog een keer te bezoeken.