Kerkgebouw Belfort verkocht

De verkoop van de markante Sint Jozefkerk in Belfort is rond. De kerk wordt daardoor per 1 juni uit haar godsdienstige functie ontheven. 

De kerk is, net als veel andere kerken in Maastrichtse wijken, het resultaat van de trend om na de Tweede wereldoorlog in iedere wijk een parochiekerk te realiseren. Als gevolg van de ontkerkelijking ontstond er vervolgens een overschot aan kleine kerken.

Het kerkbestuur van Belfort kijkt samen met de nabijgelegen John F. Kennedyschool naar de mogelijkheden om diensten in de nieuwe aula van de school te houden. 

Het is nog onduidelijk welke functie het kerkgebouw in de toekomst krijgt. Eerder werd duidelijk dat Martha Flora dementiezorg als koper interesse had in het pand. De particuliere zorgaanbieder is namelijk al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor de opvang van dementerende ouderen. Momenteel huurt de organisatie tijdelijk een locatie bij voormalig zorgcentrum Molenhof (nu AZM Herstelzorg) aan de Sint Pietersstraat. Marta Flora, echter, kon de verkoop niet bevestigen. 

Ronald van den Hoven