Katja Henz teleurgesteld over afgelasten 11de van de 11de

De 11de van de 11de in Roermond en andere grootschalige carnavalsevenementen in Midden- en Noord-Limburg gaan definitief niet door, dat hebben de burgemeesters van Midden- en Noord-Limburg laten weten. En dat voelt als een klap in het gezicht voor de vastelaovendwereld.

"Ik was teleurgesteld, woedend en verdrietig. Het was een grote achtbaan vol emoties", zegt de Maastrichtse zangeres Katja Henz vrijdagochtend in de L1 Nieuwshow. Ze zou voor het eerst de 11de van de 11de presenteren.

"Laat ik vooropstellen dat je nooit mensenlevens in gevaar moet brengen, maar ik kan het zelf niet meer rijmen", vertelt de zangeres. Evenementen die dit weekend plaatsvinden, zoals de slotconcerten van Rowwen Hèze in Horst, gaan wel gewoon door. En dat kan Henz even niet plaatsen. "Waarom wel duizenden mensen in een tent en geen mensen buiten met een QR-code op een plein?", vraagt Henz zich af.

Het carnavalsleven staat al bijna twee jaar stil vanwege de coronapandemie. Het landelijk beleid laat evenementen met een QR-code wel toe. "Het wordt door een regionaal beleid onderuit gehaald", aldus Henz.

Maar gaan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) en de vastelaovend nog wel door? Henz ziet het niet meer zitten. "Met het besluit van donderdag krijg je zo'n dreun en begin je te twijfelen. Je gaat nu bij alles vraagtekens zetten. Kan ik nog wel mijn boterham blijven verdienen? Dat speelt ook mee in onze wereld."

De burgemeesters van de Zuid-Limburgse gemeenten komen vrijdag bij elkaar. Ook daar staan de nieuwe coronamaatregelen op de agenda.

Artikel ism L1/1Limburg