Jubileumconcert beiaardier Frank Steijns

Wie iets bijzonders en ook nog - in deze drukke tijden - rustgevends wil beleven; in de Pandhof van de Sint Servaasbasiliek kan vanavond geluisterd worden naar Frank Steijn's jubileumconcert Canto Ostinato. De alom bekende stadsbeiaardier nam 25 jaar geleden die functie over van zijn vader Mathieu.

Het concert dat de mondiale carillonautoriteit geeft, is een typisch optreden van de Maastrichtse musicus. Carillonmuziek is voor velen niet het meest bekende en toegankelijke muzieksoort. De rechterhand van André Rieu, naast beiaardier is de Maastrichtenaar ook een begenadigd violist, pianist en niet op de laatste plaats arrangeur, heeft de reputatie om het zo klassieke toren muziekinstrument met verrassende arrangementen en combinaties toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Dat is donderdagavond 1 september (vanavond dus) ook het geval. De Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon te Holt (1923 - 2012) mag worden gezien (beter gezegd: gehoord) als een klassieke trance. Frank Steijns: "Het publiek vanavond in de Pandhof mag rekenen op een heerlijk relaxt concert. Frank Steijns - niet te zien maar wel vanuit de noordtoren te horen - wordt begeleid door de pianisten Jeroen en Sandra van Veen en Martine Wijers.

De entree vanavond is vrij en het concert begint om 20.00 uur.

Later deze week kijkt stadsfotograaf Laurens Bouvrie op deze site in beeld en tekst terug op 25 jaar stadsbeiaardier Frank Steijns.