Jubilea voor raadsleden Steijns en Nuyts: "U hoeft niet te denken aan stoppen"

John Steijns begon in 1986 voor de Partij voor de Arbeid, Kitty Nuyts in 1998 voor de VVD. Beiden werken ondertussen voor een andere (lokale) partij, maar zitten wél 25 jaar in de raad. RTV Maastricht blikt met de raadsleden terug op een kwart eeuw Maastrichtse politiek.

Internationale pers
Het was een dinsdag, zoveel weet John Steijns (Seniorenpartij Maastricht, toen PvdA) zich te herinneren. Zijn raadslidmaatschap begon in de oude raadzaal na een grote verkiezingsoverwinning van de Partij van de Arbeid. Vandaar ook dat er volgens Steijns een 'batterij' aan internationale cameraploegen aanwezig waren in de zaal.

De eerste werkdag van Kitty Nuyts in de raad was in maart 1998. De VVD vroeg haar om kandidaat te worden voor die partij: "Je wordt toch nooit gekozen, zeiden ze tegen me", blikt Nuyts terug. Het omgekeerde werd waar, die dag in 1998 luidde het begin in van 25 jaar raadslidmaatschap.

Bericht gaat verder onder de foto's.

Verandering
Zowel Steijns als Nuyts vinden dat de stad veranderd is, wel beiden op hun eigen manier. Steijns: "De toename als koopstad, toeristenstad. Dat heeft zich enorm ontwikkeld, nu met de vraag of we het beheersbaar kunnen houden". Nuyts ziet de verandering van Maastricht minder positief in: "De stad is ontzettend druk geworden; massa is kassa. Het schilderachtige begint te verbleken en de Maastrichtenaar wordt niet meer genoemd in de stukken."

Stoppen
Toch zijn ze beiden stellig over het stoppen met hun werk als raadslid. Nuyts: "U hoeft niet te denken aan stoppen", Steijns: "Zolang de gezondheid het toelaat en de partij het wil, blijf ik."