Jonge asielzoekers gaan van Maastricht naar Cadier en Keer

Cadier en Keer krijgt vanaf november een opvanglocatie voor 50 alleenstaande jonge asielzoekers op het terrein van Via Jeugd.

Dat meldt de gemeente Eijsden-Margraten.

De jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar zijn in afwachting van de uitkomst van hun asielprocedure en verblijven nog in een opvanglocatie aan de Parkweg in Maastricht. Die locatie gaat eind november dicht omdat het contract tussen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Maastricht na drie jaar afloopt.

De jongeren gaan in vier paviljoens wonen op het terrein van Via Jeugd dat aan de Pater Kustersweg in Cadier en Keer ligt. Het begeleidersteam van COA verhuist mee.

Het COA zocht een locatie in de nabije omgeving zodat de jongeren in hun vertrouwde omgeving konden blijven en niet van school en dagbesteding hoefden te wisselen. Het terrein van Via Jeugd ligt zo'n 5 kilometer van de Parkweg.

De asielprocedure voor een minderjarige neemt in principe maximaal 10 weken in beslag maar in de praktijk loopt dit uit tot 4 á 5 maanden en in enkele gevallen nog langer.

Artikel ism L1/1Limburg