John Tana legt onenigheid over Boursin-cover bij

Net voor de kadefeesten van volgende week zondag laat John Tana weten dat "weer alles goed is tussen mij en Henk", in een filmpje op Facebook. En dat is net op tijd voor het optreden van Henk Bernard op de Kadefeesten.

Onenigheid 

Vorige week bracht de Nederlandstalige volkszanger Henk Bernard een cover van de hit 'Boursin' uit, zonder hiervoor van te voren toestemming te vragen aan John Tana. De nieuwe plaat viel niet in goede aarde bij Tana en zijn management.  Tana was ontdaan over de cover 'Toch ging het fout', die sinds 27 juli op YouTube stond.  Hij was verbaasd toen hij concludeerde dat zijn tekst naar eigen zeggen "bijna geheel was overgenomen". Terwijl Henk Bernard in een video op facebook naar John Tana verwijst en stelt dat hij de cover 'heeft mogen opnemen'.

Volgens de principes van het auteursrecht zou, indien Bernard zijn tekst op die van Boursin baseert, namelijk toestemming gevraagd moeten worden. 

Lucht geklaard

Hoewel de manager van Henk Bernard vorige week sprak van een misverstand en er na contact met Tana een vergoeding in de vorm van een deel van de opbrengst is toegezegd, leek dat voor Tana nog niet voldoende. Het management van John Tana was dan ook vooralsnog niet akkoord. Ook zouden beide partijen volgens Tana vorige week na het gesprek niet "op een vriendelijke manier uit elkaar zijn gegaan", zoals het management van Henk Bernard beweerde. Toch is de lucht nu geklaard en lijken de twee artiesten tot een oplossing te zijn gekomen.