Jeugdlintje 2021 voor Azra Serdan en Faye Houben

De een zorgt al jaren als mantelzorger voor haar zusje, de ander maakte en verkocht twee jaar lang armbandjes om in Centraal-Afrika een nieuwe waterput te bouwen. Jonge helden zijn het. Faye Houben(14) en Azra Serdan (10) kregen vrijdag van de gemeente Maastricht een jeugdlintje uitgereikt. 

Het jeugdlintje is een waardering van de gemeente Maastricht voor jongeren die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de Maastrichtse samenleving of iets bijzonders hebben gedaan voor een ander. En dat deden ze. 

Faye Houben

Faye Houben - 14 jaar- , zorgt al tijden lang voor haar zusje Skye. De selectiecommissie - raadsleden Mat Brüll, Claudia Demas en Jos Boelen, jongerenvertegenwoordiger Milan Panis en Sanne van Wunnik, de nieuwe voorzitter van Code 043 - waren erg van onder de indruk van Faye’s kracht. Zij laat zien hoe betekenisvol en ook ‘leuk’ mantelzorg (ook op jonge leeftijd) kan zijn en vormt met haar positieve instelling en verantwoordelijkheidsgevoel een groot voorbeeld en inspiratie voor leeftijdsgenootjes, aldus de commissie.

Azra Serdan 

Azra Serdan - 10 jaar -, maakte en verkocht twee jaar lang sleutelhangers en armbandjes . Met het geld zorgde ze voor een nieuwe waterput in Tsjaad (Centraal-Afrika). Azra kreeg het jeugdlintje vanwege haar betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Ze is iemand die haar ideeën omzette in daden en laat zien dat jongeren het verschil kunnen maken. Op die manier is ze in staat iedereen te motiveren iets goed te doen, ook in gebieden verder weg. 

De twee meisjes kregen het lintje uitgereikt door Vivianne Heijnen, wethouder voor burgerparticipatie.  “Het is bijzonder om te zien welke mooie en onbaatzuchtige dingen onze Maastrichtse jeugd allemaal doet. Het is de tweede keer dat we hier op deze manier, raad en college samen, onze waardering voor uitspreken. Ik hoop dat deze jeugdlintjes ook gaan bijdragen aan het meer dagdagelijks waarderen en tonen van alle inspirerende prestaties van jongeren,” aldus de wethouder.